Extra turnen seizoen 2018 - 2019

Basisgroep

De basisgroep is voor turners vanaf 5 jaar en turnsters vanaf 4 jaar en ouder. Zij trainen minimaal 3 uur en maximaal 7 uur in de week en mogen meedoen aan 1 extra HLC-wedstrijd: de toestelkampioenschappen. Alle niveaus zijn toegestaan. Meisjes en jongens kunnen doorstromen naar de wedstrijdgroep of selectie.

Wedstrijdgroep

De wedstrijdgroep is voor turners en turnsters uit 2009 en ouder. Zij trainen minimaal 5 uur en maximaal 7 uur in de week en doen verplicht mee aan minimaal 5 wedstrijden per seizoen. Deze groep is voor alle jongens en meisjes toegankelijk, mits zij al een jaar minimaal 1 uur per week hebben geturnd. Nieuwe jongens en meisjes die nog niet hebben geturnd, kunnen in overleg met de leiding welke groep het beste is om in te stromen.

Selectie

De selectie is voor turnsters uit 2009 en ouder. Zij trainen minimaal 8,5 uur in de week en doen verplicht mee aan minimaal 5 wedstrijden per seizoen. Voor deelname aan deze groep is een minimaal niveau en talent vereist.

Basisgroep

Wedstrijdgroep

Selectie

Vanaf 4 jaar

Vanaf 2009

Trainingsdagen meisjes

Ma / Do / Za

Trainingsdagen jongens

Do / Za

Di / Do / Za

Trainingsuren

Minimaal 3 uur

Minimaal 5 uur

Minimaal 8,5 uur

Optioneel HLC

Verplicht HLC + Regio

Verplicht HLC + Regio + Landelijk

Niveaus

Voor alle niveaus

Minimaal 3e divisie

Voor informatie over de contributie kunt u hier klikken.

Er komen extra kosten bij voor wedstrijden, wedstrijd turnpakje en eventuele andere benodigdheden.

Basisgroep turnen jongens en meisjes vanaf 4 jaar
Selectieturnen meisjes vanaf 2009