Selectie jongens en meisjes        vanaf 2009

De selectie is voor turners en turnsters uit 2009 en ouder. Zij trainen minimaal 8,5 uur in de week en doen verplicht mee aan minimaal 5 wedstrijden per seizoen. Voor deelname aan deze groep is een minimaal niveau en talent vereist.

Meisjes

2009 en ouder

2009 t/m 2006

2005 en ouder

2009 en ouder

• Je traint 8,5 uur per week en daarnaast eventueel een recreatie uur.
  • Turnsters senior (2003 en ouder) mogen 5,5 uur trainen, mits zij gemiste turnlessen inhalen op een andere dag. Indien je 5,5 uur traint i.p.v. 8,5 uur, dan train je op donderdag en op maandag of zaterdag. De indeling van dag wordt bepaald door de trainers en kan je niet zelf kiezen.

Jongens

HLC zaal – Belgielaan 8 Haarlem

6 jaar en ouder

5 jaar en ouder

• Je traint 5 uur per week (3x 2 uur wedstrijdgroep en 1 recreatie uur).
  • Indien je 3 weken achterelkaar niet komt trainen bij de recreatie en wel bij de wedstrijdgroep komt je plek in de wedstrijdgroep te vervallen.
  • Senioren en Junioren II (2002 en ouder) mogen met 3 uur (1 uur recreatie en 1x 2 uur) wedstrijdgroep trainen.

De selectie-turnsters en turners doen verplicht mee aan wedstrijden. Je turnt minimaal 5 en maximaal 9 wedstrijden per seizoen afhankelijk van je leeftijd en niveau. In het begin van het seizoen krijg je een overzicht van alle wedstrijden inclusief data en locaties indien bekend. Je betaalt het wedstrijdgeld voor 1 oktober. Indien je tijdens het seizoen stopt of door bijzondere omstandigheden niet mee kunt doen, wordt het wedstrijdgeld niet meer terug betaald.

Het bedrag is voor iedereen hetzelfde, ongeacht of je door stroomt naar extra wedstrijden.

De turnsters en turners hebben een aanwezigheidsplicht voor alle wedstrijden behalve de springwedstrijden. Ouders en turnsters dienen er rekening mee te houden dat vakanties of andere activiteiten niet worden gepland op wedstrijddata.

Van de ouders van turnsters/turners (of turnsters/turners vanaf 14 jaar) wordt verwacht dat zij 40 uur per jaar helpen bij de club.

Dit kan op verschillende manieren. Enkele voorbeelden: Turnster/turners vanaf 14 helpt vrijwillig 1 uur per week bij een lesuur. / Een ouder is 5x per jaar een gehele wedstrijddag aanwezig voor assistentie / Een turnster of ouder helpt 5 dagen per jaar met klussen in de gymzaal. Het afgelopen seizoen hebben veel ouders / turnsters dit al gedaan. Maar nog niet iedereen heeft hierbij geholpen. Komend seizoen gaat Sportclub HLC hier nog meer mee aan de slag.

Opmerking

Alleen als je bij een recreatie uur turnt.

Onderlinge wedstrijd

HLC teamwedstrijd

1ste regiowedstrijd

2de regiowedstrijd

Doorstroomwedstrijd

Maximaal 5 per seizoen. Alleen als je hoog genoeg eindigt bij de regiowedstrijden.

TOTAAL

Naast het wedstrijdgeld moet er eens in de 3 jaar  €15,00 betaald worden voor het wedstrijdpaspoort.

Door de bond georganiseerde wedstrijden vragen entreekosten voor publiek. Dit kan variëren van € 2,00 tot en met € 10,00

De meisjes van de selectie dragen tijdens de wedstrijden het blauwe/zwart/groene turnpak (model Divine) met eventueel bijpassend broekje (blauw glansbroekje). Tijdens de training draag je een turnpakje/ turnbroekje naar keuze.

De jongens van de selectie dragen tijdens de wedstrijden een zwart kort turnbroekje, een body met de kleuren van HLC en een lange witte flankbroek. De turnkleding van de selectie moet nog bepaald worden. Tijdens de training draag je turnkleding naar keuze.

De turnkleding is te koop bij http://www.kringelsport.nl/. Als lid van Sportclub HLC krijg je 10% korting op alle producten met de kortingscode: HLC10%. Deze kleding is alleen voor deze prijs verkrijgbaar in de winkel. (Nog niet online verkrijgbaar)

1. Turnpak Divine € 75,00 incl. korting

2. Turnbroek blauw glans € 22,00 incl. korting.

Het turnpak kan ook worden gehuurd voor € 25,00 per jaar bij Sportclub HLC.

Naast deze kleding dien je rekening te houden met kosten voor turnleertjes, polssteunen, polsbanden, handschoenen, tape en spanbandjes. De kosten voor al deze producten komt bij elkaar op € 70,00. Met de meeste spullen kan je 2 jaar vooruit.

Kennemer Sportcenter, Haarlem Noord
Belgiëlaan, Haarlem Schalkwijk