Wedstrijdgroep jongens en meisjes 2009 en ouder

De wedstrijdgroep is voor turners en turnsters uit 2009 en ouder. Zij trainen minimaal 5 uur in de week en doen verplicht mee aan minimaal 5 wedstrijden per seizoen. Deze groep is voor alle jongens en meisjes toegankelijk, mits zij al een jaar minimaal 1 uur per week hebben geturnd. Nieuwe jongens en meisjes die nog niet hebben geturnd, kunnen in overleg met de leiding welke groep het beste is om in te stromen.

Schoter – Sportweg 9 Haarlem

2009 en ouder

Ark – Velserstraat 17 Haarlem

2009 en ouder

2005 en ouder min. niveau E

2006 en ouder (keuze)

2009, 2008, 2007 (verplicht)

• Je traint minimaal 5 uur, 3 dagen per week. (3x 2 uur wedstrijdgroep of 2x 2 uur wedstrijdgroep en 1 recreatie uur).
  • Je traint maximaal 7 uur, 4 dagen per week. (3x 2 uur wedstrijdgroep en 1x 1 uur recreatie).
  • Indien je 2x wedstrijdgroep en 1x recreatie turnt ben je verplicht om te trainen bij de recreatiegroep. Indien je 3 weken achterelkaar niet komt trainen bij de recreatie en wel bij de wedstrijdgroep komt je plek in de wedstrijdgroep te vervallen. Als je 3x 2 uur wedstrijdgroep traint is een recreatie uur niet verplicht!
  • Senioren (2003 en ouder) mogen 1x 1 uur recreatie en 1x 2 uur wedstrijdgroep trainen.

Je turnt minimaal 5 en maximaal 9 wedstrijden per seizoen afhankelijk van je leeftijd en niveau. In het begin van het seizoen krijg je een overzicht van alle wedstrijden inclusief data en locaties indien bekend. Je betaalt het wedstrijdgeld voor 1 oktober. Indien je tijdens het seizoen stopt of door bijzondere omstandigheden niet mee kunt doen, wordt het wedstrijdgeld niet meer terug betaald. Het bedrag is voor iedereen hetzelfde, ongeacht of je door stroomt naar extra wedstrijden.

De turnsters hebben een aanwezigheidsplicht voor alle wedstrijden behalve de springwedstrijden. Ouders en turnsters dienen er rekening mee te houden dat vakanties of andere activiteiten niet worden gepland op wedstrijddata.

Van de ouders van turnsters (of turnsters vanaf 14 jaar) wordt verwacht dat zij 3 dagen per jaar op wedstrijden assisteren. Tijdens deze wedstrijden is de ouder of turnster 2 wedstrijdrondes aanwezig om te assisteren. Een wedstrijdronde duurt meestal 3 tot 4 uur. Voorbeelden van assisteren op wedstrijden zijn: Tellen / Kassa / Speaker / Infotafel / Catering / Jury.

Opmerking

Alleen als je bij een recreatie uur turnt.

Onderlinge wedstrijd

HLC teamwedstrijd

1ste voorwedstrijd

2de voorwedstrijd

Doorstroomwedstrijd

Maximaal 3 per seizoen. Alleen als je hoog genoeg eindigt bij de voorwedstrijden.

TOTAAL

Door de bond georganiseerde wedstrijden vragen entreekosten voor publiek. Dit kan variëren van € 2,00 tot en met € 10,00.

De meisjes van de wedstrijdgroep dragen tijdens de wedstrijden het zwarte glans turnpakje (model Black Magic) met bijpassend broekje (zwart glansbroekje). Tijdens de training draag je turnkleding  naar keuze.

De jongens van de wedstrijdgroep dragen tijdens de wedstrijden een rood shirt en zwart turnbroekje. Tijdens de training draag je turnkleding  naar keuze.

De turnkleding is te koop bij http://www.kringelsport.nl/.

Als lid van Sportclub HLC krijg je 10% korting op alle producten met de kortingscode: HLC10%. Deze kleding is alleen voor deze prijs verkrijgbaar in de winkel. (Nog niet online verkrijgbaar).

1. Turnpak Black Magic € 59,95 incl. korting
2. Turnbroek zwart glans € 22,05 incl. korting
3. Turnshirt jongens € 19,95 incl. korting en

turnbroekje jongens € 14,95 incl. korting

Naast deze kleding dien je rekening te houden met kosten voor turnleertjes, polsbanden, handschoenen, tape en spanbandjes. Deze kosten komen bij elkaar op € 60,00. Met de meeste spullen kan je 2 jaar vooruit.

Kennemer Sportcenter, Haarlem Noord
Basisschool de Ark, Haarlem Noord