Kledingvoorschriften Sportclub HLC

Proeflessen

Bij alle proeflessen is sportkleding voldoende.

Zodra je besluit lid te worden na 1 of 2 proeflessen gelden de volgende voorschriften:

Guppiegym en Gymkids kleding

Alle kinderen dragen tijdens de lessen sportkleding. Ze sporten op blote voeten of op turnschoenen. De guppiegym kinderen (tot 3 jaar) mogen ook sokken dragen met grove antislipribbels aan de onderkant. Alle lange haren moeten vast zitten in een vlecht of staart.

Omdat bij alle guppiegymlessen de ouders ook aanwezig zijn in de zaal, moeten alle ouders ook schone sportschoenen dragen of op sokken aanwezig zijn en alle harde materialen verwijderen. Zoals sleutelbossen, sieraden e.d.

Turnlessen HLC meisjes recreatie en plusgroep

Je draag een turnpak (naar keuze) en turnschoenen of je turnt op blote voeten. Wanneer je schoentjes aan wilt, zorg er dan voor dat dit turnschoenen zijn en geen sportschoenen en de zolen niet glad zijn, dus geen balletschoentjes.

Er mogen nooit sieraden worden gedragen tijdens de les of bij wedstrijden.

Op de wedstrijden draag je het HLC turnpak in rood zwart (zie foto) met eventueel witte turnschoenen. Meisjes vanaf 12 jaar mogen op de HLC wedstrijden ook een bijpassend kort zwart velours broekje dragen.

De prijs van het turnpakje met de 10% HLC korting is 47,95.

Door de rekkende stof kan het pakje lang worden gedragen.

Deze kleding kunt u bestellen via www.kringelsport.nl of kopen in de winkel tijdens de openingstijden.

Met de volgende vouchercode kunt u hier korting mee krijgen: HLC10%

Let op deze kortingscode is alleen voor HLC leden van toepassing! Model turnpak: Anniel 43

Turnlessen HLC meisjes recreatie en plusgroep vanaf 16 jaar / senioren

Voor meisjes vanaf 16 jaar / senioren is er een ander pakje voor de externe wedstrijden voor de plusgroepen verplicht. Dit pakje mag ook door alle meiden vanaf 15 jaar worden gedragen op de HLC wedstrijden. Dit is een duurder turnpakje van luxere stof met kristallen en is te koop in de winkel van Kringelsport. HLC-leden betalen voor dit pakje een speciale prijs (inclusief korting) van 59,95 i.p.v. 79,95.

Turnsters die alleen recreatief turnen van 15 jaar en ouder mogen ook turnen in het zwart rode HLC-turnpak.

Turnlessen HLC jongens recreatie en plusgroep

Je draag een shirt en korte broek (naar keuze) en turnschoenen of je turnt op blote voeten.

Wanneer je schoentjes aan wilt, zorg er dan voor dat dit turnschoenen zijn en geen sportschoenen.

Wanneer je lang haar hebt, doe je dit vast. Er mogen nooit sieraden worden gedragen tijdens de les of bij wedstrijden.

De jongens dragen op de HLC wedstrijden een een lycra/spandex zwart broekje met rode bies en een rood shirt met zwarte bies.

De kosten voor het shirt zijn inclusief korting € 19,95 en het broekje is € 15,95.

Dit shirt en broekje is te koop bij www.kringelsport.nl

Deze kleding is niet online te bestellen maar wel verkrijgbaar in de winkel.

Turnlessen wedstrijdgroep meisjes

De turnsters van de wedstrijdgroep dragen op alle wedstrijden een turnpak van glansmateriaal met kristallen. Zie foto. Iedere 3 a 4 jaar hebben de wedstrijdmeisjes een nieuw turnpakje. Dit turnpakje kan per jaar worden gehuurd van HLC voor 25,00. Dit pakje wordt dan alleen gedragen op de wedstrijden en door de leiding gewassen. De turnster kan het pakje ook zelf aanschaffen voor 75,00.

Tijdens de lessen dragen alle turnsters een turnpak naar keuze. Indien het wedstrijdturnpakje wordt aangeschaft, raden wij aan dit niet iedere les in de training te dragen, omdat het pakje dan minder mooi blijft.

De jongste meisjes van de wedstrijdgroep turnen de wedstrijden in een ander turnpakje van glansstoffen met donkerblauw, oranje en wit zilver.

Dit turnpakje is alleen te huur voor € 25,00 per jaar en kan niet apart worden gekocht.

Omdat de turnsters in deze leeftijd nog veel groeien, kunnen zij dan ieder jaar een andere maat huren.

Deze krijgen zij dan alleen aan met de wedstrijden. De leiding wast de pakjes na iedere wedstrijd.

Sport en Spel lessen

Tijdens deze mag je zelf weten welke kleding je draagt. Zorg er wel altijd voor dat je makkelijk kunt bewegen in de kleding. Wanneer je schoeisel aan wilt, zorg er dan voor dat de zolen niet glad zijn, dus geen balletschoentjes. Wanneer je lang haar hebt, doe je dit vast, bijvoorbeeld in een staart of vlecht. Er mogen in ieder geval nooit sieraden worden gedragen tijdens de les of bij wedstrijden.

Dansmix

Tijdens de lessen dragen de meisjes een zwart balletpakje met spaghettibandjes, een zwarte legging en zwarte leren balletschoentjes of hoge zwart danssneakers. De jongens dragen een zwarte dansbroek en zwarte dansschoenen.

Jazzdans volwassenen

Alle dames van de oudere dansgroep dragen alle lessen een zwarte outfit.

Ook dragen deze dames daarbij zwarte dans of balletschoenen.

De keuze voor de kleding is voor de rest helemaal vrij.