Turnen

Vanaf een jaar of 4 mag je gaan turnen en maak je gebruik van de officiële turntoestellen: gelijke brug, ongelijke brug, balk, vloer/lange mat, voltige, ringen, rekstok en de springtoestellen. Tijdens de lessen krijg je verschillende methodieken aangeboden waardoor je nieuwe onderdelen gaat leren zoals de handstand, de buikdraai en de arabier. Op een gezellige manier leren de kinderen allerlei onderdelen en oefeningen, ieder op hun eigen niveau, waardoor je altijd bezig bent met het uitbreiden van je eigen kunnen.

Vanaf 4 jaar kan er ook ieder jaar worden deelgenomen aan een wedstrijdje. Je turnt dan op je eigen niveau tegen meisjes van dezelfde leeftijd. Dit lijkt heel erg spannend, maar de leiding van je eigen lessen is hierbij aanwezig en verteld je wat je moet doen als je het even bent vergeten en je doet de wedstrijd samen met kinderen uit je les. Je turnt alleen onderdelen die je al hebt geleerd in de les. Zo kan je heel goed aan de ouders laten zien wat je allemaal het geleerd. Vaak doen kinderen ieder jaar weer mee omdat ze het heel erg leuk en gezellig vinden op de wedstrijden.

Leiding en assistent-leiding

HLC heeft groepen met verschillende aantallen kinderen. Naast een gediplomeerde leiding hebben groepen waarbij meer dan 15 kinderen turnen een gediplomeerde assistent-leiding met niveau 2 in de zaal. Ook zijn er jongere jongens of meisjes en stagiaires die extra assisteren in de zaal zodat er met kleine groepje gewerkt kan worden en de kinderen dus veel tijd van de les op een toestel aan de slag zijn.

Kijken in de les

Als ouder bent u van harte welkom om de eerste 5 en laatste 5 minuten even te komen kijken in de les. Tijdens de les vragen wij de ouders de zaal te verlaten zodat de kinderen in een rustige omgeving hun aandacht op de les hebben. Dit is net als op school even wennen, maar dit werkt voor de kinderen veel beter. In overleg is het meestal mogelijk om de eerste proefles van het kind wel te komen kijken. Natuurlijk zijn alle ouders, opa’s, oma’s en vriendjes en vriendinnetjes wel van harte welkom op de wedstrijden.

Recreatie turnen meisjes vanaf 4 tot 15 jaar
Basisgroep turnen vanaf 4 jaar