turnen_gymnastiek_jongens_mannen_heren_jaar_haarlem_heemstede_spaarndam_overveen

Turnen - Gymnastiek voor jongens

Turnen is het grootste onderdeel van HLC. Ruim 700 leden zijn hierin actief. Turnen kan bij HLC op bijna iedere dag van de week, zowel recreatief als op wedstrijdniveau. De turnlessen worden aangeboden in Haarlem, Vijfhuizen, Overveen, Spaarndam en Heemstede.

Turnen

Vanaf een jaar of 5 maken alle kinderen gebruik van de officiële turntoestellen: brug, rekstok, ringen, lange mat en de springtoestellen. Tijdens de lessen krijg je verschillende methodieken aangeboden waardoor je nieuwe onderdelen gaat leren zoals de handstand, de buikdraai en de arabier. Op een gezellige manier leren de kinderen allerlei oefeningen, ieder op hun eigen niveau, waardoor je altijd bezig bent met het uitbreiden van je eigen kunnen.

Vanaf 5 jaar kan er ook ieder jaar worden deelgenomen aan een wedstrijdje. Je turnt dan op je eigen niveau tegen jongens van dezelfde leeftijd. Dit lijkt heel erg spannend, maar de leiding van je eigen lessen is hierbij aanwezig en verteld je wat je moet doen als je het even bent vergeten en je doet de wedstrijd samen met kinderen uit je les. Je turnt alleen onderdelen die je al hebt geleerd in de les. Zo kan je heel goed aan de ouders laten zien wat je allemaal het geleerd. Vaak doen kinderen ieder jaar weer mee omdat ze het heel erg leuk en gezellig vinden op de wedstrijden.

Leiding en assistent-leiding

HLC heeft groepen met verschillende aantallen kinderen. Naast een gediplomeerde leiding hebben groepen waarbij meer dan 15 kinderen turnen een gediplomeerde assistent-leiding op niveau 2 in de zaal. Ook zijn er jongere jongens of meisjes en stagiaires die extra assisteren in de zaal zodat er met kleine groepje gewerkt kan worden en de kinderen dus veel tijd van de les op een toestel aan de slag zijn.

Kijken in de les

Als ouder bent u van harte welkom om de eerste 5 en laatste 5 minuten even te komen kijken in de les. Tijdens de les vragen wij de ouders de zaal te verlaten zodat de kinderen in een rustige omgeving hun aandacht op de les hebben. Dit is net als op school even wennen, maar dit werkt voor de kinderen veel beter. In overleg is het meestal mogelijk om de eerste proefles van het kind wel te komen kijken. Natuurlijk zijn alle ouders, opa’s, oma’s en vriendjes en vriendinnetjes wel van harte welkom op de wedstrijden.

Extra turnen

Voor kinderen die extra willen turnen zijn er bij HLC verschillende mogelijkheden. Voor jongens vanaf 7 jaar is er een plusgroep en een wedstrijdgroep waar je naast het recreatieuur extra kan turnen.

De plusgroep is voor iedereen toegankelijk.

Proefles

Op een gezellige manier leren de kinderen allerlei oefeningen, ieder op hun eigen niveau. Kom eens vrijblijvend langs en doe gratis een keer mee! Het is geen probleem als je halverwege het seizoen nieuw mee komt doen en natuurlijk mag je ook je vriendje of vriendinnetje meenemen.

:Lesrooster turnen en gymnastiek jongens

Tijd    Locatie Leeftijd Geslacht Leiding

Ma

Turnen meisjes en jongens

Dorpscentrum Spaarndam

Ringweg 36 Spaarndam

6 tot

10 jaar

Meisjes en

Hoogland

Turnen / Gymnastiek J / M

Schoter

12 tot 15 jaar

Jongens en Meisjes

Schoter Scholengemeenschap

Dit lesuur is VOL.

Vraag een proefles aan om op de wachtlijst te komen.

8 tot

12 jaar

Schoter

Dit lesuur is VOL.

Vraag een proefles aan om op de wachtlijst te komen.

7 jaar

Eigen zaal Belgiëlaan 8 Haarlem Schalkwijk