Wedstrijdgroep meisjes en dames 2009 en ouder

De wedstrijdgroep is voor turnsters uit 2009 en ouder. Zij trainen minimaal 5 uur in de week en doen verplicht mee aan minimaal 5 wedstrijden per seizoen. Deze groep is voor alle meisjes toegankelijk, mits zij al een jaar minimaal 1 uur per week hebben geturnd. Nieuwe meisjes die nog niet hebben geturnd, kunnen in overleg met de leiding welke groep het beste is om in te stromen.

Naast de wedstrijdgroep hebben wij ook een basisgroep voor wanneer je wel meer wil turnen maar niet aan extra wedstrijden wil meedoen.

En een selectie voor turnsters en turners met hoog niveau en talent.

Schoter – Sportweg 9 Haarlem

2009 en ouder

Ark – Velserstraat 17 Haarlem

2009 en ouder

2005 en ouder min. niveau E

2006 en ouder (keuze)

2009, 2008, 2007 (verplicht)

• Je traint minimaal 5 uur, 3 dagen per week. (3x 2 uur wedstrijdgroep of 2x 2 uur wedstrijdgroep en 1 recreatie-uur).
  • Je traint maximaal 7 uur, 4 dagen per week. (3x 2 uur wedstrijdgroep en 1 recreatie-uur).
  • Indien je 2x wedstrijdgroep en 1x recreatie turnt ben je verplicht om te trainen bij de recreatiegroep. Indien je 3 weken achterelkaar niet komt trainen bij de recreatie en wel bij de wedstrijdgroep komt je plek in de wedstrijdgroep te vervallen. Als je 3x 2 uur wedstrijdgroep traint is een recreatie-uur niet verplicht!
  • Senioren (2003 en ouder) mogen 1x 1 uur recreatie en 1x 2 uur wedstrijdgroep trainen.

Je turnt minimaal 5 en maximaal 9 wedstrijden per seizoen, afhankelijk van je leeftijd en niveau. In het begin van het seizoen krijg je een overzicht van alle wedstrijden inclusief data en locaties indien bekend. Je betaalt het wedstrijdgeld vvóór 1 oktober. Indien je tijdens het seizoen stopt of door bijzondere omstandigheden niet mee kunt doen, wordt het wedstrijdgeld niet terugbetaald. Het bedrag is voor iedereen hetzelfde, ongeacht of je doorstroomt naar extra wedstrijden.

De turnsters hebben een aanwezigheidsplicht voor alle wedstrijden behalve de springwedstrijden. Ouders en turnsters dienen er rekening mee te houden dat zij vakanties of andere activiteiten niet plannen tijdens de wedstrijddata.

Van turnsters vanaf 14 jaar of ouders wordt verwacht dat zij 3 dagen per jaar op wedstrijden assisteren. Tijdens deze wedstrijden is de ouder of turnster 2 wedstrijdrondes aanwezig om te assisteren. Een wedstrijdronde duurt meestal 3 tot 4 uur. Voorbeelden van assisteren op wedstrijden zijn: Tellen / Kassa / Speaker / Infotafel / Catering / Jury.

Opmerking

Alleen als je bij een recreatie uur turnt.

Onderlinge wedstrijd

HLC teamwedstrijd

1ste rayonwedstrijd

2de rayonwedstrijd

Doorstroomwedstrijd

Maximaal 3 per seizoen. Alleen als je hoog genoeg eindigt bij de rayonwedstrijden.

TOTAAL

Door de bond georganiseerde wedstrijden vragen entreekosten voor publiek. Dit kan variëren van € 2,00 tot en met € 10,00.

De meisjes van de wedstrijdgroep dragen tijdens de wedstrijden het zwarte glans turnpakje (model Black Magic) met bijpassend broekje (zwart glansbroekje). Tijdens de training draag je turnkleding  naar keuze.

1. Turnpak Black Magic € 59,95 incl. korting
2. Turnbroek zwart glans € 22,05 incl. korting

Naast deze kleding dien je rekening te houden met kosten voor turnleertjes, polsbanden, handschoenen, tape en spanbandjes. Deze kosten komen bij elkaar op € 60,00. Met de meeste spullen kan je 2 jaar vooruit.

Leiding

Maaike Lubben