Kledingvoorschriften Sportclub HLC

Lessen Guppiegym en Gymkids

Alle kinderen dragen tijdens de lessen sportkleding. Ze sporten op blote voeten of op turnschoenen. De guppiegym kinderen (tot 3 jaar) mogen ook sokken dragen met grove anti-slip-ribbels aan de onderkant. Alle lange haren moeten vast zitten in een vlecht of staart.

Omdat bij alle guppiegymlessen de ouders ook aanwezig zijn in de zaal, moeten alle ouders ook schone sportschoenen dragen of op sokken aanwezig zijn en alle harde materialen verwijderen. Zoals sleutelbossen, sieraden e.d.

Turnlessen meisjes recreatie en basisgroep

De meisjes van de recreatie en basisgroep dragen tijdens de HLC wedstrijden het zwart/rood velours turnpak (Anniel 43) met eventueel een bijpassend zwart gekreukt velours broekje en witte turnschoenen.

Door de rekkende stof kan het pakje lang worden gedragen.

Tijdens de les draag je een turnpak naar keuze met eventueel een broekje. Je turnt of op blote voeten of op turnschoenen zonder gladde zool (dus geen balletschoenen).

Je haren zitten vast en je sieraden laat je thuis voor de veiligheid.

Deze kleding kunt kopen bij Kringelsport.

Met de volgende vouchercode kunt u hier korting mee krijgen: HLC10%

Let op deze kortingscode is alleen voor HLC leden van toepassing!

Turnlessen jongens recreatie en basisgroep

De jongens van de recreatie en basisgroep dragen tijdens de HLC wedstrijden een lycra/spandex zwart broekje met rode bies en een rood shirt met zwarte bies en eventueel witte turnschoenen.

Tijdens de les draag je een shirt en korte broek naar keuze. Je turnt of op blote voeten of op turnschoenen zonder gladde zool (dus geen balletschoenen).

Als je lange haren hebt zit dit vast en je sieraden laat je thuis voor de veiligheid.

Deze kleding kunt kopen bij Kringelsport.

Met de volgende vouchercode kunt u hier korting mee krijgen: HLC10%

Let op deze kortingscode is alleen voor HLC leden van toepassing!

Turnlessen meisjes recreatie vanaf 15 jaar en de wedstrijdgroep meisjes

Het wedstrijdpak Black Magic is verplicht voor de turnsters van de wedstrijdgroep.

De turnsters van de recreatie die 15 jaar of ouder zijn mogen kiezen of zij het Black Magic wedstrijdpak op de HLC wedstrijden dragen of het het rode/zwarte pak (Anniel 43).

Dit is een duurder turnpakje van luxere stof met kristallen en is te koop in de winkel van Kringelsport. HLC-leden betalen voor dit pakje een speciale prijs (inclusief korting) van € 59,95 i.p.v. € 79,95.

Tijdens de lessen dragen alle turnsters een turnpakje met eventueel een turnbroekje naar keuze. Wij raden aan om het wedstrijdpak niet iedere les in de training te dragen, omdat het pakje dan minder mooi blijft.

Turnlessen selectie meisjes

Het wedstrijdpak Divine is verplicht tijdens de wedstrijden voor de turnsters van de selectie. Je draagt er eventueel een bijpassend blauw glansbroekje bij.

Iedere 3 á 4 jaar komt er een nieuw wedstrijdpak voor de selectie.

Het wedstrijdpak kan per jaar worden gehuurd van HLC voor  25,00. Het wordt dan alleen gedragen op de wedstrijden. Je kan het pakje ook zelf aanschaffen voor  75,00.

Tijdens de lessen dragen alle turnsters een turnpakje met eventueel een turnbroekje naar keuze. Indien het wedstrijdturnpak wordt aangeschaft, raden wij aan dit niet iedere les in de training te dragen, omdat het pakje dan minder mooi blijft.

Turnlessen selectie jongens

De jongens van de selectie dragen tijdens de wedstrijden een zwart kort broekje, een body met de kleuren van Sportclub HLC en een lange witte flankbroek.

Iedere 3 á 4 jaar komt er een nieuw wedstrijdpak voor de selectie.

De witte flankbroek kan per jaar worden gehuurd van HLC voor  15,00. Hij wordt dan alleen gedragen op de wedstrijden. Je kan de flankbroek ook zelf aanschaffen voor  39,95.

Tijdens de lessen dragen alle turners een shirt en korte broek naar keuze.

Lessen Sport en Spel Gym

Tijdens deze mag je zelf weten welke kleding je draagt. Zorg er wel altijd voor dat je makkelijk kunt bewegen in de kleding. Wanneer je schoeisel aan wilt, zorg er dan voor dat de zolen niet glad zijn, dus geen balletschoentjes. Wanneer je lang haar hebt, doe je dit vast, bijvoorbeeld in een staart of vlecht. Er mogen in ieder geval nooit sieraden worden gedragen tijdens de les of bij wedstrijden.

Lessen Dans

Tijdens de lessen dragen de meisjes een zwart balletpakje met spaghettibandjes, een zwarte legging en zwarte leren balletschoentjes of hoge zwart danssneakers. De jongens dragen een zwarte dansbroek en zwarte dansschoenen.

Lessen Jazzdans volwassene

Alle dames van de oudere dansgroep dragen alle lessen een zwarte outfit.

Ook dragen deze dames daarbij zwarte dans of balletschoenen.

De keuze voor de kleding is voor de rest helemaal vrij.